土地天赋与国家发展

在农耕时代,单位土地面积上产出很有限,而且很难提高,所以人均可耕地的数量非常重要。
在工业时代,单位土地面积上的产出上限极大提高,土地的绝对面积不再重要,土地的位置变得极为重要,土地上的企业组织也很重要。日本有一个巨大的优势是航运条件很好。日本的企业组织有一段时间是全球模范。
在信息时代,单位土地面积上的产出几乎没有上限,土地的面积不再重要,土地的位置也不再重要,土地上的企业组织和人才密度最重要。所以,南山区的房价超过了罗湖区。

转自不明真相的群众

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: